[O1] Jak dobrać odpowiedni podłokietnik?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • blociarz
    Classic
    • 2014
    • 9

Zamieszczone przez piramida
    Odnośnie chipa ABT na 290koni, podają w specyfikacji że przy 290koniach octa przyspiesza do setki w 6.8sek :!: :shock: więc albo coś te konie są do du.y albo maja coś ze stoperem :lol:
    marketing czyni cuda

tak samo jest z audi z pakietem mtm...

srylion hp a ogarnięty koleś serią go objedzie
  • wola_ksw
    Classic
    • 2012
    • 35

Witam,

Posiadam Skode Octavie I Tour (rok produkcji 2005). Od dłuższego czasu poszukuję podłokietnika do tego modelu. Na Allegro jest tego całe mnóstwo, aczkolwiek w 90% są to produkty, w których należy coś dociąć, przyciąć, dopasować aby stał się on kompatybilny z Octavią. Szczerze wolałbym się w to nie bawić i kupić coś oryginalnego.

Powiedźcie mi proszę czy ten http://allegro.pl/podlokietnik-skoda...963369254.html będzie odpowiedni do mojego modelu samochodu? Ewentualnie proszę o odnośnik do podłokietnika, który będzie fabrycznie pasował

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :!:
    Skoda Octavia 1,9 TDI, 2004/2005, ASV

Chętnie i bezpłatnie pomogę w diagnostyce VAG - Kraków/Dębica

Komentarz

• wodan
      Rider
      • 2012
      • 417
      • Octavia I combi (1U5)
      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Jeżeli rzeczywiście jest z łapą mocującą do O1 to powinien podejść. Pytanie tylko, czy nie będziesz miał kolizji z gniazdem zapalniczki.

Otwory mocujące powinny podejść.
      Pozdrawiam
      Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• andru123
        Elegance
        • 2010
        • 783
        • Toyota
        • ATF 2.0 MPI 120 KM

Zamieszczone przez wodan
        Jeżeli rzeczywiście jest z łapą mocującą do O1 to powinien podejść. Pytanie tylko, czy nie będziesz miał kolizji z gniazdem zapalniczki.

jakiej kolizji ?? z jakim gniazdem ?

koledze chodzi o przycinanie tej obudowy plastykowej podkokietnika

mam podlokietnik od golfa IV i i bede go zakjladal do swojej , ponoc tam trzeba cos przycinac,
        jutro zdam relacje

a ten na aukcji wygląda na oryginał więc powinien pasować, tylko tam będzi epotrzebna jedna taka specyficzna śruba , ciekawe czy jest w komplecie ?
        jest O1 RS 1.8T XENON
        była O1 1.9 TDI AGR

Komentarz

• wodan
          Rider
          • 2012
          • 417
          • Octavia I combi (1U5)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez andru123
          Zamieszczone przez wodan

jakiej kolizji ?? z jakim gniazdem ?
          W starszych O1 gniazdo zapalniczki było montowane bodajże na wysokości okolic rączki ręcznego, a w nowszych jest ona przy jego "zawiasie" (jak, np u mnie). W którymś z wątków kolegów była zwrócona uwaga, że w tym drugim wariancie łapa od podłokietnika kolidowała z zapalniczką w nowszym wariancie, więc zwracam na to uwagę. Po szczegóły proponuję uderzyć do szukajki - ona prawdę powie.

Zamieszczone przez andru123
          koledze chodzi o przycinanie tej obudowy plastykowej podkokietnika
          Znów odwołam się do swojej pamięci opartej na moich przygodach podłokietnikowych i doświadczenia forumowiczów - przycinanie plastików prawdopodobnie raczej nie występowało (należy sprawdzić dokładniej), jednak w niektórych wypadkach problemem był z powstającą szparą pomiędzy tunelem a obudową podłokietnika. Ale znów sugeruje szukajkę dla zbadania, w których wypadkach to wystąpiło.

Jeżeli jest to rzeczywiście 100% oryginał to problemów nie powinno być.
          Pozdrawiam
          Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• netpro
            Drive
            • 2013
            • 96

wola_ksw

Te podłokietniki na alle za ~100zł co wyglądaja jak oryginał i maja łape metalowa pasują nieźle, trzeba dociąć plastik stykający sie z tunelem na odpowiednia wysokość, ale to pikuś i nie powinno byc z tym problemu, zwykłą kątówką zrobisz to w minute. Plastiki nie sa najlepsze (jak w oryginale), ale daja rade, ogolnie za te pieniądze może byc, bo używane nie wiadomo w jakim dokładnie sa stanie, jak z kims rozmawiałem z alle nt używanego to cos mi tam krecili, a to tego brakuje, a to cos ułamane, a że ma jakaś plame itd.

Co co zapalniczki to faktycznie gniazdo jest na tyle głebokie, że wadziło o łape, ale przycięcie jej (łapy) kawałek załatwia sprawę.
            O1 Black Edition

Komentarz

Pracuję...